Etter en inspirerende helg på Techfugees Oslo, ble Skiwos bidrag – SkiwoGO – kåret til ett av arrangementets tre beste prosjekter.

I konkurranse med 11 andre bidrag, presenterte vi søndag ettermiddag SkiwoGo foran en jury bestående av blant annet CEOen til kolonial.no, Karl Munthe-Kaas. Sammen med prosjektene Heart to Heart og Kom Inn, ble vi så plukket ut til å presentere prosjektet vårt på presseåpningen av Oslo Innovation Week, der Kom Inn trakk det aller lengste strået.

Vi er uansett strålende fornøyde med tilbakemeldingene vi fikk over helga og alt det gode arbeidet vi la ned. Vi skal definitivt holde kontakten med Techfugees (https://techfugees.com) og kommer til å fortsette arbeidet med å få SkiwoGo på markedet.

Techfugees: Skiwo and JustArrived.se

Så hva er egentlig SkiwoGo? Der Skiwo hjelper bedrifter og offentlige institusjoner med tolketjenester, er SkiwoGo en enkel app for flyktninger som ankommer et land uten å snakke språket.

Ved hjelp av en kjapp video-chat, kan flyktninger koble seg direkte opp til et nettverk av frivillige oversettere for å få hjelp med små og store språkproblemer. De frivillige, på sin side, blir belønnet med poeng for hver samtale de tar, og poengene gir dem tilbud og gaver fra butikker vi samarbeider med.

Vår kollega Mohamad, en tidligere flyktning fra Syria, vet godt hvordan slike små språkproblemer kan bli veldig store hvis man ikke har riktig verktøy til å løse dem. Selv får han stadig telefoner fra andre flyktninger, eller fra den syriske tanta si her i Oslo, når de trenger hjelp med å forstå noe – alt fra å lese et brev på norsk til å bestille en legetime. Det var inspirasjonen vår til prosjektet, og vi må si oss veldig fornøyde med resultatet.

I tillegg til Mohamad, Gautam, Rodney og Jørn fikk vi denne helga også strålende hjelp av Jacob Burenstam fra Just Arrived. Just Arrived er en glimrende svensk plattform som knytter nylig ankomne flyktninger med jobbmuligheter i svenske bedrifter, og ble nylig kåret til ett av Sveriges ti beste sosiale innovasjoner i 2016. Hvis du har noe som helst med Sverige å gjøre i arbeidet ditt, anbefaler vi på det sterkeste å ta kontakt med Just Arrived.

I løpet av helga var over 150 personer involvert i Techfugees Oslo, som er en av mange «hackathons» Techfugees arrangerer over hele verden, fra Lahore til Lisboa og Sydney til San Francisco. Hackathons er arrangementer der teknologiindustrien møtes for å la ideer bli realitet i løpet av en intensiv helg med programmering og design.

Med riktig teknologi kan flyktningers mange utfordringer få mye enklere løsningen – men først noen må skape teknologien. Det er derfor Skiwo og alle de andre brukte mange lange timer i Finn.nos kontorer i Oslo sentrum denne helga. Takk også til Schibsted Media for å støtte opp om Techfugees i Norge, og til alle de andre som deltok. Håper vi ses igjen snart!

I mellomtiden kan du se hvordan vi kan hjelpe deg med tolketjenester, laste ned Android-appen vår, eller registrere deg som tolk her: https://www.tikktalk.com/.

Be part of the future. Let's TikkTalk

Share This