Esraa Alezy Groven har de siste årene gått fra jobb som programmerer og prosjektleder, over til en spennende hverdag som tolk.

 

– Det er mye mer spennende å jobbe med mennesker enn å jobbe med prosjekter.

For deg som planlegger en hverdag som tolk, les 7 tips for deg som planlegger en karriere som tolk. Esraa har vært en TikkTalker siden begynnelsen av året, og i raskt blitt en tolk som kundene ønsker å bestille.

Hvordan har din tid hos TikkTalk vært?

– Da jeg gjorde research på nett om ulike formidlere, kom jeg over TikkTalk. Etter å ha sjekket ut nettsiden skjønte jeg at det var annerledes. Jeg har jobbet hos andre formidlere også, men var ikke fornøyd. Med tanke på min bakgrunn er jeg opptatt av system og orden, det syns jeg TikkTalk har. Idag er jeg svært fornøyd med TikkTalk, og det gjør livet mitt enklere! 

Idag står Esraa oppført i kategori 5 hos nasjonalt tolkeregister. I tillegg tar hun tolkeutdanning på HIOA. Esraa har raskt blitt en ettertraktet tolk og ulike kunder som barnehage, skole, sykehus og helsestasjon bruker Esraa.

Hvordan er ditt forhold til kundene og hva sier kundene om TikkTalk?

– Jeg har et veldig godt forhold til kundene. Det at vi har direkte kontakt gjør at det er lett for de å informere om endringer, samt å gi tilbakemeldinger. For min del er det også fint å få tilbakemeldinger. Jeg opplever at kundene er svært fornøyde med TikkTalk. De sier at det er enkelt å legge ut oppdrag, og at de får svar utrolig fort. De er også fornøye med oppfølging de får av sin kontaktperson hos TikkTalk.

Les mer om hvorfor asylmottakene i Hemsedal valgte TikkTalk.

Som tolk kommer ofte henvendelsene fra flere kanter og i en hektisk hverdag er det ikke alltid lett å holde styr på alt. For en god tolk kan nettverket av kunder raskt utvide seg, og da er det viktig å ha gode verktøy.

 Jeg hører ofte fra kollegaer at de ikke føler de får rettferdig lønn hos noen formidlere. Jeg har hørt historier om tolker som får 20%, mens formidleren sitter igjen med 80%. Hos TikkTalk er det omvendt, og det er noe av det jeg syns er best med TikkTalk. Det at jeg ikke føler meg utnyttet er viktig og bidrar til at jeg trives på jobb. Jeg setter min egen pris og får det jeg føler er rettferdig. 

– Med TikkTalk har jeg alt på ett sted. Jeg kan gå på appen hvis jeg trenger informasjon og jeg blir varslet før oppdrag. Jeg ber ofte nye kunder å bestille meg via TikkTalk, slik at jeg kan holde ting ryddig. Et tjenestegebyr på 20% som kunden betaler føler jeg er rettferdig for bruk av plattformen og etterarbeid som f.eks. fakturering. Det at TikkTalk er åpne om sitt tjenestegebyr gjør også at jeg føler meg trygg på hvordan TikkTalk fungerer, i tillegg til at det viser profesjonalitet.

TikkTalk er svært fornøyde med å ha både Esraa og mange andre gode tolker på plattformen. Om du ønsker å registrere deg på TikkTalk, kan du gjøre dette her.

Hvor går veien videre, kommer du til å fortsette å bruke TikkTalk?

– Ja, definitivt! Jeg anbefaler mine kollegaer å bruke TikkTalk.

Er du interessert i tolketjenestene våre?

Legg igjen e-postadressen din, så sender vi deg mer informasjon om TikkTalk, i tillegg til en egen tolkemanual med tips for å gjennomføre en vellykket tolkesamtale

Takk skal du ha! Vennligst sjekk din epost for å finne ut mer om TikkTalk

Share This